Man met de microfoon

Chris startte in december 2015 onlangs zijn onafhankelijke podcast Man met de microfoon een programma vol echte en bíjna echte verhalen.

Met zijn oranje Ford Transit reed hij door zijn eigen buurt om mensen te interviewen.
Daarnaast nam hij scènes op met zijn Harde Hoorspelkern (o.a. bestaande uit schrijver Paulien Cornelisse en de acteurs Bert Kommerij, Lies Visschedijk, Marcel Hensema, Diederik Ebbinge, Cecile Heuer, Leopold Witte, Marcel Musters, Tygo Gernandt en Micha Wertheim). En die scènes werden dan niet in een studio opgenomen, maar gewoon op straat.

Een aantal afleveringen van Man met de microfoon zijn een langer hoorspel en samen met Paulien Cornelisse schreef Chris ook twee kersthoorspelen die voor een live publiek werden opgenomen.

In de coronacrisis begon Chris met een dagelijkse serie Lock Down, waarin hij vanuit zijn gezinssituatie de ontwikkelingen liet horen en verhalen van luisteraars via de telefoon opnam. Ook waren er in deze serie weer scenes (via de telefoon) met acteurs.

In 2021 liet Chris zich inspireren door de Kanarie-boekjes, dat zijn kleine gele boekjes die verschenen tussen de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw, met titels als Zó wordt roken een genot, Van schuchterheid tot zelfverzekerdheid, De kunst van het telefoneren en Wat gehuwden moeten weten. Kortom: het waren boekjes voor mensen die iets van hun leven wilden maken!

In de geest van deze Kanarie-boekjes schreef Chris zijn eigen instructie-boekje getiteld Hoe maak ik een podcast? dat hier te bestellen is.

Man met de microfoon is te beluisteren via je eigen favoriete podcastapp.