Mangiare

Iedere maand maakt Chris een reportage voor het kookprogramma Mangiare (tussen 1930 en 2030u op Radio 1, op vrijdag). Soms doet hij ook live-verslaggeving.

Oh ja, Chris is ook ‘de stem’ van het programma. En dus mag hij de promo’s én de tune inspreken.

www.radiomangiare.nl

Kliekjes

Chris wilde een collage maken van allemaal mensen die over kliekjes zouden praten. Hij ging eerst naar zijn moeder, in zijn herinnering een expert op het gebied van het creatief hergebruiken van maaltijden. Na de opnames bleek een collage niet meer nodig.

Streetfood

Journalisten Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen zagen geen brood meer in de journalistiek. Vandaar dat ze het over een andere boeg wilden gooien. Pannenkoeken verkopen op braderieën en festivals. Want zeg nou zelf, er is toch geen vrolijker produkt dan de pannenkoek?

Thuis Afgehaald

Waarom zelf koken als iemand om de hoek het voor je doet? Chris gaat, samen met zijn zoons Teun en Joep, eten halen bij een van de populairste buurtkoks van Nederland: Tante Jet.

Hypermarché

Frankrijk is het Amerika van Europa. Al is het een godswonder dat ze met die Supersized supermarkten nog geen supersized citizens hebben voortgebracht. Samen met vriendin Paulien reist Chris naar Noord-Frankrijk. Kopen, kopen, kopen is het devies.

Koek en Zopie

Chris heeft het horecabloed in de aderen stromen. Vindt hij zelf. Vandaar dat hij zich samen met zijn goede vriend Fedde wil storten in de wereld van de Koek en Zopie. Tsjetsing KASSA!

Ottolenghi

Ottolenghi is de nieuwe kookgoeroe uit Londen. Vleugje mediterraan, vleugje groente, vleugje sluwe marketing. Maar ook: erg lekker. Vandaar dat Chris, speciaal voor u luisteraar, speciáál voor u, vergeet dat niet, drie restaurants van deze chef afreisde.

Jeugdgevangenis

Na maanden heen en weer gebel en gemail mocht Chris in de jeugdgevangenis (officieel het forensisch behandelcentrum voor jongeren van 12-18) kijken hoe er gekookt werd. Als ie maar niet naar de criminele achtergrond van de jongeren zou vragen én hun namen buiten de opnames zou laten. Een spannende onderneming dus.

Aardappels

Zijn vader kan uren over aardappels praten. Vandaar dat Chris zich begeeft naar het aardappelveredelingsbedrijf Agrico in Emmeloord. Zijn de stokpaardjes van zijn vader een beetje steekhoudend te noemen?

Op vakantie

Chris reist met zijn zoons, zus en neefjes naar een Duits vakantiepark aan de Moezel. Wat betekent dat eigenlijk op culinair gebied?

Zuidermrkt

Je schrijft Zuidermrkt maar zegt gewoon Zuidermarkt. Het is een cooperatieve kleine markt in Amsterdam Zuid. Chris nam een kijkje in ‘het Gooi van de hoofdstad’.

Keukenprinses in Bloemendaal

Chris op bezoek bij bestsellerauteur Jessica Durlacher. Het is een eerdere bijdrage zonder de ‘jij-vorm’. En wat ook uniek is: Chris neemt zelf zijn eten mee.

Nigella Lawson

De redactie was in rep en roer: Chris mocht naar Nigella. En hij zou haar verrassen (zou het echt?) met Hollandse waar.