Over

Chris Bajema is radio- en theatermaker.

Onderstaand stukje over zichzelf schreef hij in 2014. Hij vindt het eigenlijk wel leuk dat het een soort tijdsbeeld geeft van ‘toen’. Dus hij past het niet steeds aan.

Chris houdt van radio, boeken, strips en theatervoorstellingen met een knutseldecor.

Zijn lievelingsradioprogramma is momenteel Wiretap van Jonathan Goldstein, een Candees die iedere week gefictionaliseerde werkelijkheid uitzendt.
Zijn lievelingsboek is momenteel Een doodgewoon leven van Karel Capek.
Zijn lievelingsschrijver is momenteel Ludwig Bemelmans, die van de jaren ‘30- jaren ‘60 humoristische verhalen schreef. Vooral over het hotelleven in het New York van de jaren ‘10 -‘20.
Zijn lievelingsstrip is momenteel Ventilatoren van de Canadees Seth. Deze tekenaar heeft net als Chris een grote liefde voor de jaren ‘50. Een zelfverzonnen jaren ‘50 want dat is wel zo fijn. Chris is de trotse bezitter van een originele tekening van Seth.
Zijn lievelingstekenaar is momenteel Sempé, een Fransman die prachtige tekeningen maakt over de ‘kleine man in de grote wereld’.
Zijn lievelingsvoorstelling is momenteel Mevrouw Ophelia (een briljante jeugdvoorstelling vol kartonnen maquettes, een mooi verhaal en meesterlijke vondsten). Daarnaast is Chris fan van Steef de Jong die prachtige voorstellingen maakt, waaronder Groots en Meeslepend en Im Weissen Rössl.

Hij heeft dit tekstje zelf geschreven.
En alle andere tekstjes op deze site ook.
Dat vindt hij heel gek.
Maar hij weet uit eigen ervaring dat een website prettiger leest als alles in een hij-vorm geschreven is.
Chris heeft er dus vrede mee.