Plots en Toendra

Plots was een maandelijks radioprogramma van de VPRO vol wonderlijke, ware verhalen. Het programma is losjes gebaseerd op het Amerikaanse programma This American Life. Chris maakte bijdrages en zorgde tot eind 2012 samen met eindredacteur Jair Stein voor de presentatie.

In 2013, nadat bekend was gemaakt dat de VPRO met het programma zou stoppen, werd het min of meer prepostuum onderscheiden met de Zilveren Reissmicrofoon.

Na Plots is de groep radiomakers verder gegaan onder de naam Toendra. Toendra levert bijdrages van 10-15 minuten voor het programma HollandDoc op radio 1.

Chris heeft twee verhalen voor Toendra gemaakt.

Toendra #5 Tegen de regels

Als buschauffeur moet je tegen een stootje kunnen. Bedreigingen, scheldpartijen, ze zijn aan de orde van de dag.
Maar er is één lijn die zelfs voor doorgewinterde chauffeurs berucht is: de schoolbus van een reformatorisch college in de bible belt.

Toendra #12 De vele levens van Jacob Sleutelberg

Het verhaal van een man die achtereenvolgens consultant, dakloos, journalist en weer dakloos was. Nu hij met pensioen is is hij er eindelijk achter hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Plots #3 Weldoeners - De fiets

In aflevering #3 Weldoeners zat zijn verhaal De Fiets. Het verhaal begint op de dag dat een luisteraar zo maar een fiets voor het huis van Chris heeft gezet. Als kado. Wie schuilt er achter deze weldaad? Een vervreemdend verhaal over een gulle gever.

De fiets werd genomineerd voor de Psyche Media Prijs 2011.

Plots #6 Burgerzaken - Vogeltje

Voor aflevering #6 Burgerzaken verbleven een aantal verslaggevers een paar dagen in verschillende gemeentehuizen bij de afdeling Burgerzaken. Chris leverde een reeks korte bijdrages aan. Vogeltje is daar één van.

Plots #12 Familie album - Allemaal familie

In aflevering #12 Familie album zat het verhaal Allemaal familie over de geadopteerde Motalib die in Bangladesh zijn familie gaat zoeken. En daar vervolgens op onverwachte gebeurtenissen strandt.